Samo Pivo

 

SamoPivo&StomakPivski

 

Kako mu i ime kaže u beogradskom pabu/baru Samo Pivo možete dobiti upravo to – SAMO PIVO! :)

Ovaj pab/bar je prvobitno otvoren pre nešto više od godinu dana u jednoj od centralnih beogradskih ulica kako bi zadovoljio sve veću znatiželju i žeđ srpskih pivopija i pivopijki.

Njegovim pojavljivanjem, slobodno možemo reći, stvoreno je jedno zaista kultno mesto za susret sa novim još neotkrivenim vrstama piva i suštinsko zbližavanje sa ovim božanstvenim napitkom.

 

StaroSamoPivo(poslednji zraci sunca na staroj lokaciji)

 

Ponuda piva bila je zanimljiva već na samom početku ali je nastavila da konstantno raste i naravno proporcionalno uvećava apetite domaćih pivoljubaca. U jednom trenutku prvobitni prostor postao je previše tesan da bi primio sve, kako prestoničke tako i gostujuće stomake pivske žedne dobrog piva, pa je logično usledila promena lokacije i preseljenje u veći prostor.

 

SamoPivootvaranjeStomakpivski

(veći šank-više točilica-više zadovoljnih pivopija)

 

Svečano otvaranje novog prostora u Balkanskoj 13 (malo ispod čuvenog beogradskog hotela Moskva) odigralo se u subotu 16.08.2014. u vreme trajanja 12. beogradskog Beer Festa, a naravno i Stomak Pivski je bio prisutan da osvedoči događaj. Možemo slobodno reći da je već u tom trenutku ponuda piva u pabu/baru Samo Pivo premašila postojeću ponudu piva na Beer Festu i raznolikošću i kvalitetom (da smo na mestu organizatora Beer Festa sad bi se postideli). 

 

SamoPivoBalkanska

(komotno i za manje društvo)

 

Sam prostor je mnogo veći od pređašnjeg, i pruža mogućnost pored individualnog uživanja i za grupne posete. Savet Stomaka Pivskog je da ovde zalijete potpisivanje ugovora sa poslovnim partnerima, rođenje sina, ćere, možda diplomu ili šta god poželite u datom trenutku. 

Ponuda piva je zaista šarenolika, a mi ćemo vam navesti samo neke interesantne primerke koje možete sasuti niz grlo poput London Pride-a, Wychwood Hobgoblin-a, Memminger-a, ili Dortmunder Dab-a (flajka od 0,66l). :)

 

SamoPivootvaranjeziveli

(ukusi su različiti)

 

Za “lokal-pivopije” tu je i ponuda domaćih piva poput Jelena i Krugher & Brent-a, ali i nove srpske mini pivare Kabinet sa svojim kraft pivima (IPA, APA, Belgium Blonde…).

Posle nedavno završenog Great British Weekend-a (GBW2014) ponuda je obogaćena i sa još desetak novih piva kao što su Monty Python’s Holy (Gr)Ail i Bombardier, pa je sada slobodno procenjujemo na 90-100 pivskih naslova.

Promena prostora donela je i povećanje broja točilica tako da je pored flaširanih piva sada dosta veća i ponuda točenih.

 

SamoPivomeni111

(za svačiji ukus)

 

Cene su vrlo raznolike i kreću se od 160 din. za Nikšićko pa sve do 1800 din. za flašu od 0,75l Schneider Tap X Weisse, pa ko voli nek izvoli.

Sve u svemu pab/bar Samo Pivo je od sada nezaobilazna beogradska stanica na Ex YU pivskoj mapi, predodređena za susrete Ex YU i svih belosvetskih pivopija.

 

ŽIVELI prijatelji do skorog susreta! ;)

 

1 vote

2 thoughts on “Samo Pivo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *