Pivo za Putina!

 

putinpivo

 

Škotska pivnica lansirala je pivo „koje nije za gejeve“ kao protest upućen anti-gej zakonima Vladimira Putina, a kako tvrde, čak su mu poslali i jedan sanduk piva.

Ograničena serija piva pod nazivom „Zdravo, moje ime je Vladimir“ obeležena je etiketom na kojoj se u Vorholovom stilu nalazi prikaz Vladimira Putina sa šminkom i satiričnom porukom – „Nije za gejeve“.

Pivnica BrewDog je na etiketi ostavila i sledeći opis: „Zdravo, moje ime je Vladimir. Ja sam 100 odsto heteroseksualac i doneću zakone kako bih to dokazao. Pijenjem mene dobijate energiju, neznanje i dogmatizam potreban da ubijete jelena (bez majice) i donesete diskriminišuće zakone (sa ili bez majice) pre nego što uopšte stignete da doručkujete kavijar.“

Ovo pivo u prodaji se našlo malo pre početka Olimpijskih igara u Sočiju kao vid protesta protiv zakona koji se tiču gej populacije.

Pivnica je poslala sanduk ovog piva u Kremlj kao i ambasadi Rusije u Londonu.

„Iako još nismo dobili odgovor to je verovatno zato što Putin negde mazi leoparda, verovatno bez majice, pa nema vremena da nam se javi“, saopštili su iz ove pivare.

„Dobili smo veliku podršku na društvenim mrežama i ljudi podržavaju naš cilj. Ovi zakoni koji su doneti u Rusiji sprečavaju ljude da žive svoje prave živote i zato smo odlučili da nećemo samo da sedimo prekrštenih ruku i da nemamo mišljenje u vezi sa tim“, izjavio je Džejms Vat, jedan od osnivača ove pivare.

Polovina zarade od prodaje piva namenjeno je dobrotvornim organizacijama koje podržavaju ugnjetavane manjine.

 

Ostaje par pitanja na koja sad treba odgovoriti: 

 

Da li će gejevi piti ovo pivo?

Da li će ga piti oni kojima je navodno namenjeno? 

 

Stomak Pivski zaista ne zna odgovor na ova pitanja ali mu se čini da je ovo zanimljivo pivo pravi primer zašto ne treba mešati uživanje u pivu i politiku, jer jedini rezultat koji može da proizađe iz svega je traćenje dobrog piva. ;)

 

(Izvor: b92.net)

2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *