Ex YU Rock Fest – 6. put u Starčevu kod Pančeva (Video)

 

exyurockfeststarcevo

 

Osim po “Starčevačkoj kulturi” koja je poznata i priznata u svetu arheologije, Starčevo je poznato i po rok kulturi, tj. muzičkom festivalu koji se održava već šestu godinu za redom. Odlični Ex YU Rock Fest okuplja najbolje rok sastave sa prostora bivše Juge. Nalivanje pivom na festivalu se naravno podrazumeva, a sve je planirano za subotu 28. jun.

Ulaznice za jednodnevni open air festival koji se održava na opštinskom stadionu u Starčevu koštaju 400 dinara. Prodaja ide preko Turističke organizacije Pančeva i Doma kulture Starčevo, kao i na dan održavanja festivala na ulazu u opštinski stadion u Starčevu.

 

Ovogodišnji Ex YU Rock Fest imaće i humanitarni karakter, pošto će deo festivalskih prihoda biti namenjen za pomoć ugroženima u poplavama u Srbiji. 

 

Beogradska supergrupa Babe, pivopijama vrlo dobro poznata po hitovima “Noć bez sna”, “Da te vidim golu”, “Ko me ter’o” i “Slanina”, posle 13 godina pauze ponovo se okupila za niz trijumfalnih festivalskih nastupa tokom 2013. na Long Night i Beer Festu u Beogradu i Arsenal Festu u Kragujevcu. Sada je došao na red i Ex Yu Rock Fest!

 

 

“Babe se izuzetno raduju što dolaze Starčevo! Ponovo smo se okupili prošle godine i vratili pred publiku svirkom u Domu omladine. Mislim da je sada red da Babe dođu i do Starčeva, da pokrijemo sve generacije”, poručuje vođa Baba Žika Milenković.

 

Bend frontmena Zvonimira Đukića-Đuleta odavno je čuven u Srbiji i regionu po hitovima “Neko te ima”, “Klatno”, “Mama”, “Hodi”, “Brod od papira”, “Spisak razloga”… Sada dolaze prvi put na Ex Yu Rock Fest u pravom trenutku – Van Gogh ima sveži CD album “Neumeren u svemu”, sa koga su hit singl/spotovi “Nešto me vuče dole”, “Anđele moj brate” i odnedavno “Prva i poslednja kap”.

 

 

“Drago mi je da je naš deveti album Van Gogha “Neumeren u svemu” izazvao toliku pažnju i što je objedinio, kad je ukus u pitanju, staru i novu publiku grupe Van Gogh. Album je pun energije i vrlo je intrigantan za nas da se popnemo na binu”, kaže Đule.

 

Ex Yu Rock Fest pokazao se poslednjih nekoliko godina kao jedan od najzanimljivijih festivala u Srbiji i šire, sa raznovrsnim i impresivnim spiskom izvođača, među kojima su do sada bili Riblja čorba, Bajaga i Instruktori, Plavi orkestar, Crvena jabuka, Hladno pivo, Pekinška patka, Atomsko sklonište, Psihomodo pop, Ritam nereda, Bjesovi…

 

Prvi put na Ex Yu Rock festu su i legendarni frontmen Goran Bare i njegove Majke, hrvatski garažni rokeri čuveni u regionu po svojim žestokim i sirovim hitovima “Krvarim od dosade”, “Vrijeme je da se krene”, “A ti još plačeš”, “Ja sam budućnost”, “Mršavi pas”…

 

 

“Zvučaćemo ludo, jako i snažno. Pravi rokenrol”, najavljuje Bare. 

 

“Pravi razlog da se nalijemo pivom kao majke”, dodao bi još vaš Stomak Pivski! ;)
Ne znamo koje će vam pivo biti prodavano na samom festivalu, ali pre i posle zbog blizine Beograda i Vršca predlažemo BiP kao i Krugher & Brent pivo. U ovakvoj situaciji prava je šteta što je najstarija pivara na Balkanu, Pančevačka pivara, nastradala u požaru 2005. i više ne proizvodi čuveno Vajfertovo pivo – Weifert.

 

Program Ex YU Rock Festa 6 otvoriće demo bendovi Kasirke iz Beograda i Final iz Pančeva, a potom sledi Bijelo dugme tribute:

 

19.00 – 20.00  Kasirke (BG) i Final (Pančevo)
20.00 – 21.30  Bijelo dugme tribute
21.30 – 23.00  Babe
23.00 – 00.30  Van Gogh
00.30 – 02.00  Goran Bare i Majke

 

(izvor: starcevo.org.rs)

 

1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current day month ye@r *